Ahşap ambalaj, geçmişten günümüz gelen, ürün ambalajlama yöntemlerinden en önde gelenlerindendir. Ahşaptan yapılan malzemelerin esnek, dayanıklı, gibi geleneksek özelliklerinin yanında, kısmen veya tamamen tamir edilebilmesi, avantajdır.
Genel anlamda, metalleri belirli bir sıcaklıkta tavlayarak yapılarını istenilen faza getirmek suretiyle yapılır. Daha sonra metal ani olarak soğutulur ve bu sayede granüller (grain) oda sıcaklığında termodinamik açıdan denge fazı (phase) olmayan bir faza hapsolmuş olur.
Ahşap kasa modelleri taşıma, saklama, ablajlama ve dekoratif amaçlı kullanılmak üzere dizayn edilen ekipmanlardır. El yapımı ve masif ahşaptan üretilen ürünler daha çok dekoratif amaçlı kullanılırken ince çıtalarla tasarlanan ürünler meyve ve sebzelerin taşınması için kullanılıyor.
Hammaddesi ağaç olan, yapılarda, sanayide ve daha pek çok alanda kullanılan belirli ölçülerde tomruklardan kesilen ahşap malzemeye kereste ismi verilir. Kereste marangozluk, inşaat sektöründe, kullanılmak için kesilerek biçildikten sonra işlenmeye hazır bir hale getirilen ve bekletilen ağaçlara denir.
Müşteri isteği doğrultusunda istenilen ölçü ve malzemeden özel olarak üretilen ahşap sandıklardır. Bu sandıklar özel ölçülere sahip olabileceği gibi özel ve yüksek taşıma kapasitelerine de sahip olabilirler. Sizde özel ölçülerinize göre sandıklarınızı tasarlayabilir ve sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.
İhracatta, özellikle Deniz aşırı gönderimlerde en sık yaşanan sorun gönderilen ürünün, taşıma esnasında korozyon, oksitlenme, toz talaş vesair sebeplerden olumsuz etkilenmesidir. Önleyici yöntemler pek tabi mevcuttur ancak ürünün sürekli sıcaklık değişimlerine ve deniz suyu buharına maruz kalmasından dolayı bu yöntemler yetersiz kalmaktadır...